I-j leaft moar ene keer

 

Prinsenpaar Rob en Marike

 

Adjudanten Bob en Richard
Pages Marloes en Nicole

Proclamatie

 

Ten 1ste

Wij zijn trots, vereerd en vinden het fijn de 50ste hoogheid van de oudste carnavalsvereniging  De Billekletsers te zijn.

 

Ten 2de

In het ziekenhuis kunnen ze de weg vragen of bellen, ze zullen het toch echt de komende dagen  met een ander moeten stellen.

De planning van de pinda’s gaat niet vanaf hier, collega’s nemen jullie het even over, ik, Rob, ben een paar dagen aan de zwier.

 

Ten 3de

Zonder jeugd zou carnaval falen, daarom zijn wij blij met onze Jeugdhoogheid,  dansgarde , de raad van 11 en de jeugdige bezoekers in grote getalen.

 

Ten 4de

Wij willen deelnemers en vrijwilligers bedanken! Soms vrijwillig onder lichte dwang, maar zonder jullie hulp en enthousiasme komt het carnaval en de optocht nooit op gang. Wij zijn trots op de carnavalswagens over de Doetinchemse wegen, want zo’n gezellige bende kom je nergens tegen.

 

Ten 5d

Wij hebben de eer bij de Billekletsers te mogen regeren, zonder maar 1 carnavalsvierder te negeren. Dat er met carnaval geen verschil zal zijn tussen rang en stand of mensen met veel of weinig verstand

 

Ten 6de

Dichternaren blijf gezellig hier carnaval vieren, i.p.v. in de stad te gaan bieren. Blijf dus met de vereniging begaan anders is er in de toekomst geen feest meer in Dichteren om naartoe te gaan.

 

 

Ten 7de

Carnaval vieren kunnen wij niet alleen. Wij gaan graag met onze PAPP, Raad van 11 en aanhang overal heen. Dit moet een feest zijn voor jong en oud. Daarom wordt dit feest in combinatie met Dj en dweilorkest gebouwd.

 

Ten 8ste

Gemeente Doetinchem blijf verenigingen steunen, schuif niet alles van u af en ga niet achterover leunen. De verenigingen zorgen in Doetinchem voor verbroedering, zonder jullie steun kunnen ze niet bestaan en wordt het een verloedering.

 

Ten 9de

Hoogheid ben je niet voor 1 jaar. Oud prinsen vandaar onze uitnodiging en gebaar, wij willen samen met jullie carnaval vieren en ook andere mensen plezieren.

 

 

 

 

Ten 10de

Met onze adjudanten en pages aan onze zij, hebben we echte verenigingsmensen erbij. Ze helpen zonder gezeur ons het carnaval deur.

 

Ten 11de

Het verzinnen van zoveel tekst heeft ons nogal kopzorgen gegeven. Wij stonden hier dan ook met knikkende knieën te beven. Wij hebben nu vooral zin om met jullie er een mooi feest van te maken, maar as laatste maar zeker niet minder van belang, zet de tap maar open en het feest in gang.

 

Onze leus is dan ook:

I-j leaft moar ene keer